Boliden XO

Euroopan toiseksi suurin sinkkitehdas Boliden Kokkola valmistaa sekä puhdasta sinkkiä että siitä valmistettuja sinkkituotteita eri teollisuuksien tarpeisiin. Sinkkitehtaalla turvallisesta työskentelystä ei saa tinkiä missään tilanteessa. Kokkolan sinkkitehdas luottaa Jokasafe®-suojakäsineiden laatuun ja niiden turvallisuuteen käyttämällä JokaXO-mallin käsineitä prosessityössä mm. näytteenotossa ja käsittelyssä sekä siellä missä kädet joutuvat kosketuksiin happopitoisen liuoksen kanssa. Käsineillä suojaudutaan happopitoista liuosta vastaan, jota saattaa olla jäänyt alumiinikatodien pintaan prosessin aikana.

Boliden Kokkola

 

Teräksen laser– ja kuituleikkaukseen sekä muun muassa vesileikkaukseen erikoistuva yritys Ateno valmistaa osia työkoneisiin, teollisuuteen ja rakentamiseen. Työ on millintarkkaa, jonka takia työssä tulee olla käsineet, jotka eivät hidasta työn läpimenoaikaa. Ateno on ottanut CNC- ja manuaalikoneistuksessa käyttöönsä työntekijöiden käsien suojaksi vettä ja öljyä hylkivät Xcellent 18–009 nitriilipintaiset suojakäsineet, jotka ovat olleet toimivat käsiteltäessä öljyisiä teräsosia. Hiekkamaisen kämmenen viimeistelyn ansiosta teräs pysyy otteessa, ja kädet pysyvät kuivina ja puhtaina.

Ateno Oy

 

 BlackWhite

Seurasimme epätavallista valokuvamatkaa eeppisiin maisemiin Pohjois-Norjassa marraskuussa 2020. Pieni ruotsalainen neljän hengen ryhmä lähti seikkailuun päästäkseen tappajavalaiden läheisyyteen. Täydellinen unelma oli vapaasukeltaa valaiden kanssa niiden luonnollisessa elinympäristössä ja ikuistaa se kameraan. Matka arktisille olosuhteille oli menestys Jokasafe® -käsineiden avulla. Yksi tiimin jäsen Linus Svenssonin halusi jakaa heidän käyttäjäkokemuksensa Jokasafe® -käsineistä tämän upean matkan aikana. Hän haluaa työskennellä mieluummin tuotteiden kanssa, joiden hän tietää olevan laadukkaita, ja jotka pitää kätesi kuivina ja lämpiminä.

HakiKalatalous- ja vesiviljelyn tutkimuslaitos (unkarinkielinen lyhenne on HAKI) on Unkarin valtion hallinnoima tutkimuslaitos, joka on perustettu v. 1953 Szarvasissa. Instituutti päivitettiin FAO / UNDP-ohjelman puitteissa vuosina 1975-1980, ja siitä tuli kansainvälisesti tunnustettu tutkimus- ja koulutuskeskus. Kuvassa työntekijöistä Péter on tekemässä koekalastusta kalan koon ja terveyden tarkastusta varten HAKIssa Szarvasissa. Péter kertoo, että "JokaHold35 -käsineessä on todella hyvä pito verkkoon ja kalaan."

HAKI, 
Research Institute for Fisheries and Aquaculture
Tutkimusinstituutti (kalankasvatus ja vesiviljely)
Szarvas, Hungary

Mallaskosken Panimo

” Panimotyössä puhtaus on enemmän kuin puoli ruokaa. Käsittelemme panimopesuaineita päivittäin useasti ja parhaimmat käsineet tähän työhön tulevat Jokasafelta.”

Jyri Ojaluoma,
Panimomestari

Mallaskosken Panimo

Hilamet

Hilamet Oy tekee lämpökäsittelypalvelua Suomessa. Hilamet on erikoistunut induktio- ja hiilletyskarkaisuun ja nitraukseen sekä hehkutukseen ja nuorrutukseen.

"Käytämme esimerkiksi Induktiokarkaisussa kappaleita käsiteltäessä JokaOiler 35SP -käsinettä. Ne ovat kestävämmät kuin kilpailevat tuotteet, eikä niiden kanssa työskennellessä ei ole väliä onko kappale märkä vai kuiva, aina löytyy pitoa!"

Hannu Kangas,
tuotantopäällikkö

Hilamet Oy

A Passage Through Ice'A Passage Through Ice' Purjehdus retkikunnasta tuli ensimmäinen purjehdusvene historiassa, joka purjehti läpi M'Cluren salmen Kanadan Arktisissa osissa vuonna 2012. He purjehtivat napapiiriä pitkin Alaskan rannikolta, käyttäen pohjoisinta luoteisväylää, jota pitkin ei koskaan aiemmin oltu purjeveneellä menty läpi.

Kansainvälisessä ryhmässä oli mukana Edvin Buregren, Nicolas Peissel and Morgan Peissel. He viettivät kolme kuukautta merellä 31 jalkaisessa veneessä Newfoundlandistä Kanadasta Grönlantiin, läpi Kanadan Arktisten alueiden, tutkien pienenevää Pohjoisnavan jääpeitettä ja tuoden ilmastonmuutosta ihmisten tietoisuuteen.

Ryhmä käytti Jokasafen käsineitä ja rukkasia tutkimusretkellä. Käsineet pitivät käden lämpöisinä ja kuivina todella ankarissa olosuhteissa.

Lauri Mäkinen"Olimme useamman venekunnan kanssa kalastamassa Ruotsin ja Bornholmin välillä kylmässä kevätsäässä. Kädet pysyivät kuivina ja lämpöisinä ja käsineet sopivat kaikkiin hommiin myös veneessä. Kalasta saa mahtavan pitävän otteen grippipinnan ansionsa. Kalaa ylöskelattaessa otin hanskan pois kädestä, jotta tuntuma kelaukseen pysyi parempana, mutta aivan tosi lämmin hanska on. Myös haavista ja nostokoukusta saa tosi pitävän otteen."

Lauri Mäkinen,
Uistelukalastaja

Teemu Iso-PellinenTeemu Iso-Pellinen on käyttänyt työssään JokaTherm -rukkasia jo vuosia. "Nämä ovat parhaat työkäsineet koskaan", hän kertoo. "Kädet eivät ole kylmät ikinä ja näistä ei mene mikään lävitse. JokaThermit ovat lämpimimmät hanskat ikinä."

Teemu Iso-Pellinen,
Jätteenkuljetus yrittäjä

 

 

 

Power Oil / Kuljetusliike Jari Välikangas Oy toimittaa Neste -polttoaineet turvallisesti ja luotettavasti yrityksille, maatalouksille ja yksityisille asiakkaille Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Avainasiana ovat nopeat toimitukset sovitussa aikataulussa. Power Oilin ammattitaitoinen henkilöstö ja moderni kuljetuskalusto takaavat turvalliset polttoainetoimitukset kaikille asiakkaille. Power Oilin kuljettajat käyttävät JokaOiler35SP -hanskoja ja JokaOiler -rukkasia öljykuljetuksissa: Käteen sopiva, hyvä tehdä töitä, helppo tiputtaa kädesta ja helppo laittaa takaisin.

”Olemme käyttäneet Jokasafen hanskoja jo yli 20 vuotta. Hanskoilla saa erinomaisen pitävän otteen sekä kaloista että havaksesta. Käytämme käsineitä sekä rysäkalastuksessa että talvisin verkkokalastuksessa, kun kalastamme verkoilla jään alla. Talvisin käytämme JokaTherm -rukkasta ja kesällä eniten JokaTop -mallia”

Kuva: www.kivikangas.fi Lue linkistä lisää talviverkkokalastus vinkkejä ja oppeja!

Tarmo Tolvanen,
Vendace Ky

www.hoitokalastus.fi

 


 

"Olemme käyttäneet sukelluspukujen suojahanskoina Jokasafen tuotteita 80-luvulta asti. 35 vuoden kokemuksella voin sanoa, että JokaSafe®-hanskat on todettu markkinoiden parhaaksi!"

Jukka Teleni,
Toimitusjohtaja 

Oy Baltic Divers Ltd

 

 

 

 

 

 

"Olen rakastunut näihin JokaTherm -käsineisiin, kasvatamme suolakurkkuja Michiganissa Yhdysvalloissa. Työskentelemme erilaisissa sääolosuhteissa ulkona. Talvisin täällä on kylmää ja kosteaa. Rukkaset olivat ensimmäinen käsinepari, joissa koskaan huomasin, että käteni pysyivät kuivina ja hyvin lämpiminä. Työni on erittäin haastavaa työvaatteille ja -käsineille, joten käytän yleensä parin talvessa. Myös työkaverini ovat rakastuneet näihin hanskoihin!"

Richard Schott,
Michigan, USA