A Passage Through Ice Segelexpeditionen 'A Passage Through Ice' blev den första segelbåten någonsin att korsa det ökända M’Clure-sundet i kanadensiska Arktis 2012. De seglade över polcirkeln utanför Alaskas kust för att korsa den mest nordliga passagen någonsin med en segelbåt.

Det internationella expeditionsteamet bestod av Edvin Buregren, Nicolas Peissel och Morgan Peissel och de tillbringade tre månader till havs på en 31-fots båt som seglade från Newfoundland i Kanada till Grönland genom kanadensiska Arktis för att spåra det försvinnande arktiska istäcket och öka medvetenheten kring klimatförändringarna.

Teamet använde JokaSafe-handskar och -vantar under expeditionen. Handskarna höll händerna varma och torra i de tuffa förhållandena.

”Arktis smälter oroväckande snabbt, vilket är ett tydligt bevis för vår disharmoni med planeten. Genom att segla denna nyligen öppnade rutt hoppas vi att vår expedition kan bidra till att öka uppmärksamheten kring klimatförändringar och ändra människors attityd. Tanken med att segla över ett historiskt vattenområde som traditionellt sett varit fruset är att det ska vara ett tydligt visuellt exempel på hur mycket polaris som faktiskt försvinner.”