Jokasafe on ensimmäinen vinyylikäsineiden valmistaja, joka lanseeraa uuden kestävän kehityksen BIOVYN vinyyliin perustuvan malliston.

Kaikki vaativiin ammattikäyttöön suunnitellut Jokasafe® -tuotteet on tehty korkealaatuisesta eurooppalaisesta vinyylistä ja ovat erittäin kestäviä ja tarjoavat erinomaisen suojan kemikaaleja ja mekaanista hankausta sekä äärimmäisiä sääolosuhteita vastaan.

Osana kestävän kehityksen strategiaansa Jokasafe tuo markkinoille uuden käsinevalikoimansa Jokasafe® –biovinyylikäsineet vuoden 2022 alussa.

Euroopan johtavan vinyylituottajan INOVYNin kehittämä BIOVYN™ on seuraavan sukupolven vinyyli, joka on valmistettu 100 % kierrätettävästä raaka-aineesta. Korvaamalla nykyisen fossiilisen vinyyliraaka-aineensa BIOVYN ™ -raaka-aineella Jokasafe vähentää hiilijalanjälkeään merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjen muodossa. Lisäksi uuden raaka-aineen käyttöönotto ei vaadi muutoksia Jokasafen tuotantoprosesseihin.

”Meillä on ilo kertoa, että kehitämme uutta mallistoa yhteistyössä INOVYNin kanssa”, kertoo Jokasafen tuotanto- ja tuotekehityspäällikkö Jussi Virtanen. ”Uudessa mallistossa tuotteiden laatu ja ominaisuudet, joista olemme tunnettuja, yhdistyvät tiukkoihin kestävyyskriteereihin – asiakkaidemme toiveesta, yhteisen hiilineutraalin tulevaisuuden turvaamiseksi.”

 

Lisätietoja:
Anna Kaisa Kultalahti, Jokasafe Oy, 040 047 5329, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olemme vuoden alussa lanseeranneet oman Jokasafe®-tuotteiden B2B verkkokaupan. Tuotteisiin tutustuminen ja ostaminen on nyt entistä helpompaa ja vaivattomampaa. Pyrimme tuomaan verkkokauppaan kaikki valmistamamme mallit asiakkaidemme saataville. Verkkokaupan hienosäätäminen ja kokonaisvaltaisen palvelun rakentaminen jatkuu kuitenkin koko ajan. Kutsumme sinut tutustumaan uuteen verkkokauppaamme ja tilaamaan omat Jokasafe®-työkäsineet!
 
Tutustu osoitteessa: jokasafeonlinestore.fi

Toivotamme sekä pitkäaikaiset että uudet asiakkaamme lämpimästi tervetulleeksi näyttelytilaamme Ylöjärvelle. Kattavasta tuotevalikoimasta autamme sinua löytämään itsellesi tai asiakkaallesi parhaiten sopivat suoja- ja työkäsineet. Suojainasiantuntija kertoo paikan päällä eri malleista, materiaaleista, suojausluokista ja -tasoista tai miten voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Myymäläostosten lisäksi voit tehdä nettitilauksen kätevästi heidän opastuksellaan.

Showroom on avoinna arkisin ti-to klo 9.00-16.00 tai sopimuksen mukaan.

Käyntiosoite: Elotie 1, 33470 Ylöjärvi

Puh. 020 739 4009

Tervetuloa asioimaan Kauppakeskus Elon Jokasafe Showroomiin!

Olemme taas täydentäneet tuotevalikoimaamme! Olemme löytäneet kevään aikana käsinevalmistajan, jonka ensiluokkaiset tuotteet sopivat tuotevalikoimaamme täydellisesti. Jos laajasta tuotevalikoimastamme ei löydy teille sopivia käsineitä, ota meihin yhteyttä, niin etsimme teille oikean käsineen suojainasiantuntijoidemme avulla.

Saksalaisen valmistajan Xcellent® Safety GmbH:n tuotevalikoimaan kuuluu viillon-, lämmön- ja kylmänkestäviä suojakäsineitä. Käsineet on päällystetty nitriilillä, PU:lla, silikonilla ja lateksilla. Valikoimasta löytyy mm. yksi joustavimmista lämmönkestävistä suojakäsineistä molemminpuolisella silikonipinnoitteella, joita voidaan käyttää jopa kaksi kertaa pidempään kustannusten säästämiseksi.

Pääset tästä lukemaan tarkemmin muiden käsineiden erikoisominaisuuksista: Xcellent® tuotevalikoima

 

Itse valmistamiemme tuotteiden lisäksi olemme alkaneet tuomaan käsineitä myös maahan tarkkaan valikoiduilta valmistajilta, jotta pystyisimme vastaamaan paremmin asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.

Beybi® tuotevalikoima koostuu laajasta valikoimasta neulottuja, saumattomia ja viillonkestäviä työkäsineitä puuvillasta, polyesteristä ja polyamidista. Käsineet on päällystetty nitriilillä, vaahtonitriilillä, mikrovaahdolla, rypytyslateksilla tai erityisesti kehitetyllä vesipohjaisella PU:lla. Tuotevalikoimasta löytyy lisäksi myös hygieniakäsineitä.

Tästä pääset tutustumaan tuotteisiin: Beybi® tuotevalikoima

 

 

Tässä esittelemme Pekka Sulkakosken, hallituksen puheenjohtajan. Pitkäaikainen Jokasafe Oy:n jäsen, joka aloitti Jokasafe uransa jo vuonna 1979. Pääosin hän on toiminut toimitusjohtajana uransa aikana, mutta muutama vuosi sitten tehtiin sukupolven vaihdos, jolloin hänen tyttärensä Karoliina Sulkakoski otti yrityksen johtaakseen. Nyt pikkuhiljaa Pekka on siirtynyt seuraavalle tasolle elämässään ja nauttii eläkkeestään. Yli 40 vuoden kokemus suojainalalla on tuonut paljon unohtamattomia muistoja sekä asiakkaiden että työkavereiden kanssa.


”Kaikkihan lähti siitä liikkeelle, kun tulin vuonna 1979 taloon töihin ja ensimmäisenä työnä piti opetella kaikki muovin tekoon ja käsineen valmistukseen liittyvät vaiheet. Lähdettiin siis ihan perusasioista liikkeelle. Monestihan käy niin, että hoidetaan vaan tiettyä sektoria, mutta täällä piti aloittaa työnteko ihan pohjalta. Se oli erittäin hyvä koulu, koska sitten tiesi kuinka käsine alusta alkaen tehdään ja mitä aineita siihen tarvitaan. Omana perusajatuksena tässä työnteossa on, että ollaan aktiivisesti mukana jokaisessa työvaiheessa, jotta tiedetään, millaista työpanosta jokaisen työvaiheen työntekijältä odotetaan. Niihin aikoihin ei käyty aktiivisesti asiakkaiden luona, vaan käsineet myytiin pääosin kierteleville kauppamiehille, jotka myivät erilaista kauppatavaraa esimerkiksi käsineitä, työkaluja, vessapapereita pakettiauton peräkontista kaupasta kauppaan.


Tämä on ollut pitkä pätkä vuodesta 1979. Isoin muutos, joka minun aikanani tapahtui, oli, kun Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995. Jouduimme sitä ennen tekemään pari vuotta paljon töitä sen eteen, että saisimme käsineisiin asianmukaiset merkinnät ja sertifikaatit, jotta käsineitä saataisiin myydä jatkossa eteenpäin. Muutos maksoi meille siihen aikaan paljon, mutta muita vaihtoehtoja ei ollut. Näihin vuosiin on liittynyt paljon yksityiskohtia ja riskejä, varsinkin kun ostettiin vuonna 1988 Ähtävältä lisää koneita ja laitteita. Mutta luotimme niin paljon omaan tekemiseen ja osaamiseen, että sen kaupan tohti silloin tehdä. Mieleenpainuvimmat jutut näiden vuosien varrelta liittyy useimmiten Venäjän kauppoihin, joissa saatiin olla monesti erilaisissa tapahtumissa, paikoissa ja sitä kautta tutustui mukaviin ja kiinnostaviin ihmisiin. Venäjällä ei milloinkaan ollut ongelmia, vaikka välillä saattoi itsensä löytää Siperiastakin ja ajatella, että selviääköhän tästä hengissä, kun oli niin kaukana kotoa. Mutta hyvinhän ne myyntireissut kuitenkin menivät siitä huolimatta.


Jätän luottavaisin mielin yrityksen tälle porukalle. Minun mielestäni meillä on hyvä porukka kasassa, jotka hoitaa asiansa. Minulla on täysi luotto heihin, heiltä löytyy kielitaitoa ja uusia ideoita. Tuntuu, että itse on jämähtänyt vanhoihin kaavoihin, eikä ole enää mitään uusia ideoita annettavana. Täytyy sanoa, että tässä vaiheessa itseltä puuttuu hieman sitä rohkeutta, jota tässä hommassa tarvitaan. Olen kuitenkin kaiken kaikkiaan saanut näiden vuosien varrella monesta eri maasta paljon hyviä ihmissuhteita, jotka ovat syventyneet näiden vuosien aikana ystävyyssuhteiksi.”


Pekka on yksi tekijöistä Jokasafe-käsineiden takana. Tuotteemme on tehty ammattilaisilla, joiden intohimona on turvallisuus.

 

 Glovemaking history at Jokamuovi 

I sukupolvi 1960-1978

Käsinetehtaan tarina alkoi Evijärveltä vuonna 1960, kun Matti Jokela ja Esko Sulkakoski päättivät puolisoineen aloittaa muovipintaisten käsineiden valmistuksen ja perustivat Tmi Jokamuovin. Työnjako oli selvä: Matti hoiti tekniikan ja Esko talouden. Ensimmäinen Sujo -käsineiden tuotantovuosi toimittiin vuokratussa omakotitalossa ja vuoteen 1964 saakka muovit sekoiteltiin Matin kotona ja hanskat paistettiin Eskon luona. Työntekijöitä oli neljä ja myös sen ajan etätyötä tehtiin, eli kotiompelijat hoitivat käsinevuorien ompelun. Eskon puoliso Raili toimi yrityksen tuotannossa ja huolehti henkilöstöstä. Raili huolehtii edelleen jälkipolvien jaksamisesta ja muistaa kysyä, miten yrityksellä menee.

Vuonna 1965 ostettiin ensimmäinen oma tontti ja aloitettiin ajanmukaisten tuotantotilojen rakentaminen. 1970-luvulla alkoi käsineiden vienti ulkomaille, ensin Ruotsiin ja Norjaan, mutta pian vaihtokauppana myös Neuvostoliittoon.

Viennin osuus oli 70-luvun lopulla jo 50 % ja tuotantotilojen ensimmäinen laajennus toteutettiin pääosin Neuvostokaupan ansiosta.

Tmi Jokamuovista tuli Jokamuovi Oy vuonna 1977 ja samalla osakkaita tuli lisää molemmista suvuista.

 

II sukupolvi 1979-2001

Uusi sukupolvi tuli mukaan yrityksen toimintaan vuonna 1979, kun Eskon nuorempi poika Pekka, yhdessä vaimonsa Tuulikki Sulkakosken kanssa, hyppäsi ennakkoluulottomasti hanskakauppaan mukaan.

Matti Jokela ja vähitellen koko Jokelan suku jäi pois yrityksen operatiivisesta toiminnasta 80-luvun puolessa välissä. Samaan aikaan hiipui myös hyvin alkanut Neuvostoliiton kauppa. Nuorilla yrittäjillä riitti kuitenkin rohkeutta laman kynnyksellä, joten kun Nokian Kumituote halusi vuonna 1988 myydä Ähtävällä sijainneen käsinetehtaansa koneet Jokamuovi Oy:lle, tehtiin toinen laajennus tuotantotiloihin. Liiketoimintaoston myötä saatiin lisää tuotteita, markkinoita ja näkyvyyttä. Viennin osuus oli tässä vaiheessa n. 20 %.

Toisen sukupolven ehkä suurin ponnistus oli kuitenkin vasta edessä. Suomi liittyi Euroopan Unioniin vuonna 1995 ja se tarkoitti käsinevalmistajalle siirtymistä suojainten valmistukseen. Tuotteet testattiin, sertifioitiin ja CE merkittiin. Myös ISO 9001 laatujärjestelmää alettiin rakentamaan ja palkattiin uusia henkilöitä tuotantoon, markkinointiin ja taloushallintoon. Venäjän vienti saatiin myös käyntiin 90-luvulla ja se onkin ollut merkittävässä osassa siitä lähtien. Tuotemerkiksi vaihtui JokaSafe.

Pekasta tuli toimitusjohtaja vuonna 2001.

 

III sukupolvi 2001 -

Yrityksen kolmas sukupolvi, Pekan ja Tuulikin vanhin lapsi, Karoliina Sulkakoski, tuli yritykseen töihin jo opiskelujensa ohessa 2000-luvun alussa. Tässä vaiheessa yritys työllisti jo lähes 20 henkilöä ja koska Tuulikki vastasi tuotannon sujumisesta ja henkilöstöstä ja Pekka kotimaan myynnistä, löytyi Karoliinan työnkuva luonnollisesti viennistä ja taloushallinnosta. Esko halusikin siirtää talousosaamistaan Karoliinalle ja oli vielä eläkkeelläkin vahvasti mukana yrityksen toiminnassa. Virallinen sukupolven vaihdos tehtiin Isoisä Eskon ja Karoliinan välillä vuonna 2009 ja näin Pekka ja Tuulikki saivat yhtiökumppaniksi tyttärensä.

Esko menehtyi vuonna 2016, korkeassa, lähes 89 vuoden iässä ja Karoliinasta tuli yrityksen historian kolmas toimitusjohtaja vuonna 2017. Pekka aloitti hallituksen puheenjohtajana lähes 20 vuoden toimitusjohtajuuden jälkeen. Tuulikki jäi eläkkeelle vuonna 2018 ja samalla yhtiöön tuli uusi osakas, Oy Verman Ab. Vuonna 2019, nimi vaihdettiin kansainvälisemmäksi Jokasafe Oy:ksi.

Tänä päivänä liikevaihdosta yli puolet tulee viennistä ja käsineitä toimitetaan jopa 25 eri maahan. Käsineiden raaka-aineita tuodaan viidestä eri maasta ja yrityksellä onkin yhteistyöverkostoja eri puolilla maailmaa. 60 vuoden aikana on jo opittu, että laatuun kannattaa panostaa ja että kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse, riittää, että osaa kysyä apua. Myös Jokelan sukua on saatu takaisin mukaan yrityksen toimintaan.